tirsdag, april 27, 2010

iPad som produktivitetsredskab; det virker!

Takket være min bror -- der bruger iPads som frontend til instrumenter -- har jeg kunnet afprøve et par velkendte iPhone Apps af på Apples über gadget, før den kommer til Danmark i juni. Oplevelsen er på mange måder overbevisende; som "information access device", altså en dims hvorfra man tilgår informationer, er iPad aldeles uforlignelig. Som vindue til vedligehold af sociale netværk har den et enormt potentiale!

Programmer, der er lavet til den store skærm -- som fx Evernote, LinkedIn og Google, eller WebEx og Sketchbook Pro -- er udprægede fornøjelser. Al surfing og e-Book læsning opleves markant mere naturligt og brugervenligt, læsehastigheden i fx Amazon Kindle stiger betragteligt.
Alt i alt et lovende bekendtskab som jeg glæder mig til at udbygge i fremtiden. Den aktuelle Top20 over produktivitets Apps, der venter på iPad opdateringer, vil snart kunne afgøre om den bærbare henvises til skrivebordet, mens tasken lettes af de papirer og bøger, som med iPad må vige for den endegyldige digitalisering. Også noterne og kinabøgerne... For, jo, on-screen tastaturet kræver lidt tilvending, men det er overbevisende på samme uventede måde, som det fungerer på en iPhone eller iPod Touch i vandret mode.

Pointen: iPad er til mere end e-lir; iPad har potentialet til at redfinere nichen mellem bærbar og mobil. Det bliver både sjovt og, når hovedet holdes koldt og fingeren fra "Free" knappen, også produktivt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Værdilemma's Fan Box fra Facebook

Vaerdilemma on Facebook